Skip to main content

Marjolein Bakker

Begin jaren ’80 wilde ik iets met textiel en heb me toen na jaren van breien, ingeschreven voor een cursus weven bij de toenmalige School voor Handenarbeid in de Walstraat bij Anneke Kolijn.

Na één cursus was al duidelijk dat omgaan met een weefgetouw en de bijbehorende weeftechnieken niet in een handomdraai geleerd was. Ook bleek techniek en kleurgebruik een eindeloze combinatie van mogelijkheden te bieden.

Na jaren in een groep aan de Walstraat geweven te hebben, was ik na verloop van tijd toe aan nieuwe ideeën voor het weven. Zo kwam ik in 2012 terug bij Anneke Kolijn in een ontwerp groep. Vanuit een opdracht van Anneke deze naar eigen inzicht en ideeën thuis verder uitwerken.

Het is geweldig om te zien hoe iedere deelnemer zijn eigen uitwerking heeft van een opdracht; het is ieder keer een verrassing hoe de opdrachten uitgewerkt zijn.
Hoe langer ik bezig ben hoe verder ik terug ga naar eenvoudige weefsels: kleuren spreken voor zich, zonder dat daar ingewikkelde technieken voor gebruikt hoeven worden.